Atopisk Astma

Atopisk Astma

Astma er en kronisk sykdom. Det kan være helsefarlig for et menneske. Astma er forbundet med følgende symptomer: hoste, tetthet i brystet, tungpustethet og kortpustethet. Astma kan være av to typer: ekstern (atopisk) astma og egen astma. Intrinsisk og atopisk astma er forbundet med graden av involvering av menneskets immunsystem.

Et stort antall mennesker over hele verden lider av astma. Heldigvis har mennesker i dag muligheten til å leve et normalt liv med astma, ettersom det er laget et stort antall medisiner for dem. Ved riktig bruk av de foreskrevne legemidlene og etter alle legens anbefalinger, kan pasientene kontrollere astma og forhindre at symptomene forverres.

Astma er en sykdom, som resulterer i at en person får alvorlige problemer med å puste, hoste og kortpustethet, som er forårsaket av innsnevring av luftveiene og slimutskillelse i lungene.

Når det gjelder atopisk (ekstern) astma, bestemmer den symptomene på astma som oppstår hos atopiske mennesker. Atopisk astma er vanligvis forbundet med overfølsomhetsreaksjoner, fordi begrepet "atopisk" bestemmer en persons følsomhet for forekomst av allergiske reaksjoner. Når du har kontakt med allergener, kan en person som er allergisk mot noe stoff, lide av angrep av astma. Et astmaanfall kan oppstå på grunn av at personens bronkier begynner å narro w og skiller ut slim. Det fører til alvorlige pusteproblemer.

Atopisk astma observeres ofte hos barn. Denne typen astma behandles på samme måte som andre typer astma. I tillegg til å ta de nødvendige medisinene, bør pasienten beskytte seg mot kontakt med allergener, da de kan føre til forverring av astmasymptomer og til og med forårsake astmaanfall.

Atopisk astma er preget av type I HS -reaksjon og forekommer vanligvis i menneskets nedre luftveier. Antall voksne og barn som lider av atopisk astma og bor i de utviklede landene er omtrent fra 10 til 20%.

Ved atopisk astma frigjøres en stor mengde slim i bronkiene når pasienten puster inn antigenene. Bronkiene begynner å kollapse kraftig, og på grunn av dette kan pasienten ikke puste ordentlig. Pasienten kan begynne å hvesende og kveles i luften. Pasienter med atopisk astma har overfølsomhet i luftveiene. Det er preget av en økt disposisjon for symptomene som kan føre til innsnevring av luftveiene, som er det viktigste kjennetegnet ved atopisk astma. I tilfelle av atopisk astma, hvis et astmaanfall blokkerer luftveiene fullstendig og mennesket ikke kan puste, kan et slikt astmaanfall være dødelig for personen. Hvis en pasient observerer forverringen av symptomene på astma og ikke kan takle dem ved hjelp av nødvendig medisiner, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp umiddelbart, da det kan være veldig farlig for menneskers helse og til og med føre til døden.

En viktig del ved behandling av astma er unngåelse av kontakter med allergener. Ulike mennesker kan ha forskjellige allergener. De vanligste allergenene er: forskjellige kjemikalier, støv, luftforurensning og røyk fra sigaretter. I dag er det lover som forbyr røyking på offentlige steder. Det er veldig nyttig for personer med astma. Mange mennesker med astma gjør pusteøvelser og gjør yoga som hjelper dem med å kontrollere sykdommen og forbedre astmasymptomer.