HFA Inhalator

HFA Inhalator

Personer som lider av astma eller KOL bruker vanligvis HFA ( hydrofluoroalkane ) inhalatorer for å lindre sykdomssymptomene. Når du vurderer å bruke en inhalator, før du gjør et riktig valg, er det nødvendig å konsultere lege og få anbefalinger og resepter. Bare en lege kan hjelpe deg med å velge en passende inhalator, noe som er bra for deg og hvilken handling som vil hjelpe i ditt individuelle tilfelle. Legen din bør vise deg hvordan du bruker inhalatoren, slik at du kan bruke den på en riktig måte. Du må være sikker på at du bruker den riktig. Du bør også bestemme om HFA -inhalatoren din må påføres med et oppbevaringskammer. Oppbevaringskammeret hjelper til med å holde medisinen inne i inhalatoren. Det hjelper deg også å trekke pusten sakte inn og få riktig mengde stoffet under innåndingen.

Å velge din egen inhalator er et veldig viktig skritt. Det er flere HFA -inhalatorer med sine fordeler og ulemper, så når du velger den riktige, anbefales det å finne ut informasjonen om handlingene og funksjonene til hver av dem. Prøv også å finne informasjon om prisene på inhalatorene, da de er forskjellige. Les bruksanvisningen. Sammen med legen din må du diskutere behandlingsplanen og måtene for å oppnå det best ønskede resultatet. Du bør tydelig vite riktig dosering av medisinen, foreskrevet for deg, og alltid overvåke din helsetilstand. Det er viktig at hvis du oppdager negative symptomer, bør du kontakte legen din umiddelbart eller søke medisinsk hjelp. Sørg for at medisinen fungerer godt og hjelper deg. Ikke bruk medisinen for ofte. Prøv å kontrollere symptomene dine og hold sykdommen (astma og KOL) under din kontroll. Når du mottar resept på en ny HFA -inhalator fra legen din, må du diskutere helsetilstanden din, hvordan du føler deg og symptomene du opplever med legen din.

Du bør også diskutere med legen din hyppigheten av å bruke inhalatoren. Hvis du lider av astma, bør du ta en medisin så snart du kjenner de første tegn og symptomer på sykdommen. Hvis du har fysisk aktivitet eller går for sport, så kan legen anbefale deg å ta medisinen umiddelbart før de planlagte treningene.

Det er veldig viktig og nødvendig alltid å ha og ha med deg en hurtigvirkende inhalator. Det trenger ikke å brukes konstant og veldig ofte. Du bør vite at når det gjelder astma, bruker du en hurtigvirkende inhalator for en dag mer enn to ganger i uken, eller to netter per måned, så sykdommen din er svært vanskelig å kontrollere og overvåke. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere legen din.

I dag er det forskjellige måter å behandle astma og astmasymptomer på. De inkluderer forskjellige typer bronkodilatatorer, inhalerte kortikosteroider, immunterapi med allergen og andre medisiner. Du kan lykkes med å kontrollere sykdommen når du følger alle legens anbefalinger.

Ta vare på den hvis du bruker en HFA -inhalator. Oppbevar den ved romtemperatur på et tørt, mørkt sted. Hvis du alltid har den med deg, må du ha den i en spesiell pose. Den må rengjøres regelmessig. Vask inhalatorens munnstykke minst en gang i uken for å forhindre tilstopping eller skade. Hvis du nettopp har kjøpt en HFA -inhalator, må du fylle den med et legemiddel i samsvar med legenes resept. Det er nødvendig å telle antall inhalasjoner du har hatt for å vite nøyaktig tidspunktet når inhalatoren skal fylles på igjen.