Symbicort Vs Advair

Symbicort Vs Advair

Legemidlene Symbicort og Advair brukes til å behandle symptomene på KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) og astma, som er: hoste, kramper, hvesenhet og pusteforstyrrelse. Selv om disse to medisinene har noen lignende egenskaper, er de aktive komponentene forskjellige. Også å ta disse medisinene kan forårsake forekomst av forskjellige bivirkninger.

Legemidlene Advair og Symbicort er proprietære kombinasjonsmedisiner som kombinerer et kortikosteroid med et annet legemiddel. Dette legemidlet er en langtidsvirkende beta2-adrenerg agonist. Kortikosteroid virker på en slik måte at det bidrar til å redusere betennelse i lungene. Legemidlet Advair inkluderer flutikason, mens stoffet Symbicort bruker kortikosteroid budesonid. Den forlengede beta2-adrenerge agonisten i noen av disse stoffene fremmer muskelavslapping rundt lungene i luftveiene. Når det gjelder stoffet Advair, er stoffet salmeterol, og som for Symbicort er det formoterol.

Legemidlet Advair er tilgjengelig i to former: Advair Diskus og Advair HFA. Advair HFA representerer en aerosolinhalator. Den inneholder et drivmiddel, som er ment å hjelpe stoffet til å få tilgang til lungene dine. Advair Diskus er et stoff som inneholder pulver. Hvis du bruker det, må du puste dypt og raskt for å hjelpe stoffet til å få tilgang til lungene dine raskere og enklere. Symbicort-legemidlet produseres i form av medisinering i en doseringsinhalator.

Advair HFA og Symbicort kan brukes av pasientene bare i en alder av 12 år og eldre, mens stoffet Advair Diskus er godkjent for bruk av pasientene i alderen 4 år og eldre. Når det gjelder stoffet Advair, brukes det av pasienter i et større aldersintervall.

Alle disse stoffene er beregnet på kontinuerlig bruk.

Når det gjelder bivirkningene som disse legemidlene kan forårsake, er de fleste av dem de samme om medisinene Advair og Symbicort. Den mest utbredte av dem forekommer hos barn, og tar stoffet Advair Diskus. De inkluderer vanligvis hals-, øre- og neseinfeksjoner.

Å ta stoffet Advair kan gi opphav til følgende bivirkninger: heshet og stemmeproblemer, smerter i muskler og bein, hoste, bronkitt.

Å ta stoffet Symbicort kan forårsake utvikling av følgende bivirkninger: bihulebetennelse, halssmerter, influensa, magesykdom, ryggsmerter, tett nese.

Legemidlene Advair og Symbicort interagerer med lignende stoffer. Interaksjon er når medisineffekten kan endres hvis dette legemidlet brukes sammen med andre medisiner. Det kan forstyrre den positive effekten av stoffet og skade pasientens helse. Du bør konsultere en medisinsk spesialist for å finne ut informasjon om stoffene som stoffet samhandler.

Hvis du har noen helseproblemer, kan det å ta medisiner Symbicort og Advair forårsake forskjellige bivirkninger som: høyt blodtrykk, hjertesykdom, diabetes, anfall, skjoldbruskkjertelproblemer, osteoporose, leverproblemer, glaukom og grå stær, immunsystemforstyrrelse allergiske reaksjoner forårsaket av ingrediensene i stoffet. Før du tar medisiner, bør du diskutere dette med legen din og få alle nødvendige anbefalinger.

Legemidlene Advair og Symbicort har mange likheter i handlingene og evnen til å behandle symptomene på KOL og astma. Selv om de har noen forskjeller i kostnad, bivirkninger og aktive komponenter, kan det bli avgjørende for deg. Hvis legen din mener at disse medisinene er egnet i ditt tilfelle, bør du finne ut all informasjon om dem og velge stoffet som passer deg best.